Collective Presencing

In ‘t kort:
Collective Presencing is a set of collective intelligence & wisdom practices where individuated, or self-actualized individuals intentionally pool their consciousness in service of a serious question, to restore a sacred and regenerative world where all life flourishes.

Collective Presencing reikt aan wat de verdere mogelijkheden zijn van samenwerking en co-creatie. Het gaat uit van de veronderstelling dat het verhogen van de kwaliteit van de gesprekken die we voeren het eigenlijke werk is.

Oorsprong

De praktijk van Collective Presencing komt vanuit een 7 jaar durend project Women Moving the Edge. Het startte vrij onschuldig, maar werd een participatief actie-onderzoek dat leidde tot een kader over wat er mogelijk is met collectieve intelligentie, collectieve wijsheid en collectieve actie. Alles in neergeschreven op het internet, waar je het – tot dusver onuitgegeven – boek kan lezen!

Stewards in Percolab BE

Agenda

Er is een eerste bijeenkomst/training gepland! Begin februari ’19, in de Kluizerij in Affligem. Kijk hier voor alle informatie!

Er is recent ook een interview met Ria gepubliceerd in de Emerge podcast van Daniel Thorson. Luister hier (in ‘t Engels).